My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

Cherry cherry cherries

Het is kersentijd, en niet een beetje! Je kunt ze zelf plukken (kijk voor de grap eens op wildplukwijzer.nl en duik ergens de berm in!) of ze gewoon op de markt kopen. Helaas voor mij waren alle bomen al kaal geplukt, dus kocht ik een halve kilo kersen op de markt. Het bleek te veel om in mijn eentje te verstouwen.

It's time for cherries, you see them everywhere! You can pick them just hanging from trees here in the neighbourhood! But this year I was too late for some guerilla cherrie picking, so I bought half a kilo ofcherries on the farmers market. And it was a little too much to eat them all.


Nu is kersenjam maken, als je het goed bekijkt, echt een flinke klus!Ik bedoel alleen het ontpitten al. En dan dan velletje eromheen. Voor het eerste probleem kocht ik onlangs een briljant apparaat: een kersenontpitter. Nou ja, apparaat. Gewoon een tang. Kers erin zetten, duwen, pit vliegt eruit. Herhaal tot je genoeg ontpitte kersen hebt voor jam.

Making cherrie jam can be quite the task! I mean, getting all those pits! And the hard skin of cherries. For the first problem I bought this great device: a de-pitter. It's so easy: you put the cherrie in, press the tongs, the pit comes out. Repeat until you have enough de-pittedcherries for jam.


En voor het tweede probleem gebruik je gewoon de blender of een staafmixer. Maak dus eerst kersen-puree voordat je jam gaat maken! Geen velletje komt er heel door.

And for the second problem: just use a blenderto purree the cherries. No cherrie skin wil survive!

kersenjam

En dan heb je dus jam, net zo gemakkelijk! Oh en een tip: heb je niet genoeg kersen, doe er dan nog aalbesjes bij (wij noemen dat thuis gewoon rode besjes of zure besjes, maar je snapt wat ik bedoel!): dat is een lekkere frisse combi.

And then there's jam, so easy! And another piece of advice: if you don't have enough charries, add some red currants to the cherries. Nice and fresh.

To quote Julia Child: Bon Appetit!

7 opmerkingen

  1. meen je dat nou echt? een halve kilo teveel voor jou? haha hier werd een paar weken geleden bijna 2-dagelijks een kilo kersen verorberd!
    5 kg krieken zijn in potten geëindigd maar de kersen die zijn allemaal in onze buiken gegaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk he die kersen. Zo'n tangetje is inderdaad handig. Zeker als je een taart gaat maken waar hele kersen in moeten.

    P.S. Ik dacht dat jij in Londen zat!

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, ga ik deze week ook eens doen zelf jam maken! Die kersenontpitters herinner ik me nog van vroeger :-)
    En de site ga ik bookmarken, bedankt voor de tip!! Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat je dit zelf gemaakt heb! Zal vast lekker zijn!! Groetjes, Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh yum! I've never made cherry jam but what's not to love! Thanks for the tips!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by and reading my blog! Don't be shy, just leave a comment. I love reading them!