tag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post7997406435301385712..comments2023-10-25T17:58:52.394+02:00Comments on Happy in Red: My first attempt at breadHappy in redhttp://www.blogger.com/profile/02197718655984721646noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-23679150693071815872013-12-08T19:29:21.530+01:002013-12-08T19:29:21.530+01:00Mooi ambachtelijk broodje.
Veel lekkerder, hè, ze...Mooi ambachtelijk broodje. <br />Veel lekkerder, hè, zelfgebakken. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13813362269062575088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-41596935769624491032013-12-07T20:16:36.053+01:002013-12-07T20:16:36.053+01:00Niets is zo lekker als de geur van versgebakken br...Niets is zo lekker als de geur van versgebakken brood!Jos van KloskaCreAtief!https://www.blogger.com/profile/08229868552197793304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-13177192807557050642013-12-07T17:12:38.309+01:002013-12-07T17:12:38.309+01:00Owwwwwwwwww.... wat ziet dat brood er heerlijk uit...Owwwwwwwwww.... wat ziet dat brood er heerlijk uit! Ook ik waag me regelmatig aan het zelf brood bakken. Heerlijk! Tip: ik gebruik vaak de broodbakmachine om deeg te kneden, maar bak de broden (vaak 2 tegelijk) af in de oven. Het experimenteren met brood vind ik ook mega leuk. Kaneel had ik nog niet geprobeerd, ga ik zeker eens doen! Wel cacao geprobeerd. Was overheerlijk en je krijgt er een mooi donker brood mee. Favoriet hier zijn de kleine broodjes die ik af en toe maak van spelt. <br />Op dit blog vind je trouwens heel veel broodrecepten en tips: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl<br />De hoeveelheid gebruikt zout halveer ik meestal. <br /><br />Lot haakthttps://www.blogger.com/profile/06932941373781192061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-40958923576734539232013-12-07T12:00:04.113+01:002013-12-07T12:00:04.113+01:00Wat ziet er dat lekker uit! :) Smakelijk.Wat ziet er dat lekker uit! :) Smakelijk.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06092516430488891369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-11767867583954549352013-12-07T11:56:00.914+01:002013-12-07T11:56:00.914+01:00Zo jammer dat je geen geur toe kunt voegen...Zo jammer dat je geen geur toe kunt voegen...Christelhttps://www.blogger.com/profile/02209607200424960681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-2961968965219081762013-12-07T08:55:41.812+01:002013-12-07T08:55:41.812+01:00Lekker zeg! (ik eet zelf geen brood, maar al mijn ...Lekker zeg! (ik eet zelf geen brood, maar al mijn mannnen hier in huis wel, en die zouden hier dol op zijn, en kaneel, heerlijk, lekker verwarmend in de herfst en winter) vicarno's mamahttps://www.blogger.com/profile/12687045170475145186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-67867395924074235792013-12-07T02:38:14.796+01:002013-12-07T02:38:14.796+01:00Yummy!!!! I really love bread!!!!
xxxxx aleYummy!!!! I really love bread!!!!<br />xxxxx alehomemade@myplacehttps://www.blogger.com/profile/13184903626254666162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-88448484457971271122013-12-07T01:45:46.296+01:002013-12-07T01:45:46.296+01:00ik heb jaren zelf brood gebakken toen ik nog een g...ik heb jaren zelf brood gebakken toen ik nog een groot gezin had.. net als dat ik zelf karnemelk, yoghurt en kwark en verse kaas maakte. nu ben ik oud en lui!!!! hahahah<br />maar bij mij was brood van half (volkoren)bloem en half harde tarwegries met water en gist en zout favoriet.. gewoon kneden en laten rijzen en er platte ronde broden van bakken (marokkaans brood) soms smeerde ik er voor het bakken nog wat mayo en vers geknipte bieslook over, dat vond mijn oudste zo lekker.<br />zelf vond ik in stukjes geknipte gedroogde tomaten in olie en een theelepel basilicum en oregano erg lekker ruiken en smaken!!<br />of bv zwarte olijven in stukjes er door en dan ook een scheutje olijfolie.<br />of walnoten in een theedoek doen en er met een deegroller over gaan en dit gruis dan meebakken..<br />kortom leef je uit!!! alles is mogelijk!inekehttps://www.blogger.com/profile/05162291297083594167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-78435171681299158622013-12-07T01:11:51.908+01:002013-12-07T01:11:51.908+01:00I do have a great recipe for you! It so easy and ...I do have a great recipe for you! It so easy and yet there are so many variations of it I will send you right to the source. I'm always telling people about it especially people that work and don't have time they can make the dough, refrigerate and just bake when they need it. Also, it's a stickier dough so it's easier to work with after you refrigerate it. Don't be dismayed if it doesn't rise a lot in loaf form when sitting out. Once you pop it in the oven it really rises! Go to www.motherearthnews.com and look for their "No Knead" bread recipe. I've made bread for years but with my arthritis I couldn't knead very well anymore so I heard of this no-knead bread. It's an artisan type bread and you make a big batch, keep it in the frig and take out what you need for rolls, bread, buns, sweet rolls, even pizza dough...whatever. Let me know what you think. I've blogged about it several times and the basic recipe might be on my blog but it's better to go to the source. Please let me know if you try it and what you think. I love it toasted best and make it every week. I don't use cornbread or a pizza stone or board. I use parchment paper and a cookie sheet.<br /> You do everything beautifully! Crochet and now bread making! Good luck!Sam I Am......https://www.blogger.com/profile/17358633233189452832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-27315866030964640012013-12-06T22:17:58.992+01:002013-12-06T22:17:58.992+01:00Ik bak altijd mijn eigen brrod, met gedroogde zuur...Ik bak altijd mijn eigen brrod, met gedroogde zuurdesem bij de biowinkel. Gewoon volkorenmeeĺof meergranen en dan doe ik er nog een paar handjes zonnebloempitten en pompoenpitten doorheen. Een stevig brood ordt het maar lekkerDaar eet je lief vast geen 8 boterhammen van..... Ik woon in frankrijk dus ik weet niet of dat gedroogde zuurdesum ook in Ned te kooop is. Ik wil je wel een zakje opsturen hoor als je het wilt proberen en niet kunt vinden.baukjehttps://www.blogger.com/profile/04699277788480772380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6050874280966047837.post-75404115953680819722013-12-06T20:58:28.435+01:002013-12-06T20:58:28.435+01:00Het ziet er inderdaad heerlijk uit!
Geniet er van!...Het ziet er inderdaad heerlijk uit!<br />Geniet er van!<br /><br />Groetjes Ingrid.Ingridhttps://www.blogger.com/profile/08351352907886445391noreply@blogger.com