My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

Bijkomen in Brighton

Een stedentrip naar Brighton? Ja! Volgens Lonely Planet is Brighton dé plek waar je naartoe moet als je de drukte van Londen even helemaal beu bent en heeft de stad ook nog eens een van de leukste stranden van Engeland. En dit is helemaal waar.


Het strand van Brighton nodigt inderdaad uit om heerlijk te luieren, maar langs de gezellige boulevard flaneren kan ook. En dan is er natuurlijk de beroemde Pier van Brighton. Deze stamt nog uit Victoriaanse tijden toen de gegoede burgerij uit Engeland 's zomers neerstreek in Brighton en de Pier gebruikte om te zien en gezien te worden. Nu kun je er genieten van fish en chips en een heus pretpark.


De Victoriaanse tijden zijn ook goed opnieuw te beleven in The Royal Pavilion. Dit Aziatisch aandoend gebouw is misschien een beetje vreemd in een Engelse badplaats. In de 19de eeuw werd deze villa omgetoverd tot een Indiaas sprookje. Nu is het een museum met allerlei schitterende overblijfselen uit die rijke 18de en 19de eeuw. Een bezoek aan het Pavilion en de weelderige tuinen eromheen zijn echt een must.


En wie dacht dat dat het wel was in Brighton heeft het mis! Want in Brighton kun je shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Tot je erbij neervalt. Bij de haven is er een groot outletcentrum dat alle grote merken verkoopt tegen erg leuke prijzen, maar het leukste is om te verdwalen in The Lanes. In deze aaneenschakeling van smalle straatjes en knusse pleintjes vind je vintage winkels, hippe tweedehandswinkels, galeries en antiekwinkels. En in The Lanes or North Lane kun je ook prima even neerstrijken voor een welverdiend drankje, zoals bij The Gallery (leuk terras!) of The White Rabbit (goede tapas).


Al zin in een stedentrip Brighton? Je bent er zo. Vlieg vanaf Amsterdam naar Londen Gatwick en neem daar de rechtstreekse trein naar Brighton. Je bent er in 25 minuten. En dan is het genieten geblazen!

~Je leest meer over een stedentrip Brighton op Mooistestedentrips.nl~

7 opmerkingen

 1. These pictures are so wonderful!! :) Hope you're having a good week! :)

  <3 Belly B

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit hoorde ik dat Brighton saai was.Raar hoor! Want het ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, ben jij er geweest, ik heb geen tijd of geld anders was ik van partij... dit klinkt goed. fijne avond groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. These are really amazing pictures and I want to visit Amsterdam one day, i had a layover on a flight there but never got to see these beautiful spots. You have a really nice blog

  Following you now, I have a fashion blog here in San Francisco
  www.savvyspice.blogspot.com
  xoDale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Man man, wat is het daar prachtig, hopelijk kan ik ooit ook zo'n prachtige zaken gaan bezoeken.

  Groetjes
  Eline DM*

  ps: kom gerust is binnen op mijn blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh my goodness...those photos are so beautiful. darling. Enjoy your evening. Kisses

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brighton lijkt me echt de moeite. Maar is het niet ontzettend duur?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Laat gerust een comment achter.
Lees ook de Privacy Voorwaarden.

Thank you for visiting my blog! Don't be shy and leave a comment.
Read my Privacy Policy.