Er is een oplossing, namelijk: comford food! En nee, niet per se chocolade (al is dat natuurlijk optioneel). Maar soep. Pompoensoep. Dat vind ik het ultieme troostvoer. Geen kant-en-klare troep, maar simpele, eerlijke, zelfgemaakte pompoensoep. Geloof me: daar voel je je direct beter van.
En daarom: mijn recept!
Outside it’s grey and a bit rainy. Blegh. I’m feeling a little under the weather, but not quite sick enough to call in sick from work. You know what I mean, right? Feeling so-ho-ho sorry for myself (silly me).
There is a solution though: comfort food. And no, that doesn’t mean stuffing your face with chocolate (but that’s absolutely optional). But soup. Pumpkin soup, to be more specific. Not the soup you buy in a can. No, simple, honest, home made pumpkin soup. That’s your ultimate, feel better medication. Trust me.
So scroll down for my pumpkin soup recipe in English.
Wat heb je nodig?
1 pompoen (gewoon van Albert Heijn of de biologische winkel), dit is goed voor ongeveer 800 gram pompoenblokjes).
800 ml kippenbouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout
Peper
Gemalen koriander
Kookroom
What do you need?
1 small pumpkin/squash (after it’s been cleaned you should have about 800 grams of pumpkin)
800 ml chicken stock
1 onion
2 cloves of garlic
Salt
Peper
Katumbar (coriander powder)
Cooking cream/ crème fraîche
Messen, pollepels en schorten in de aanslag! Aan de kook!
Maak allereerst de pompoen schoon. Dit is meteen de lastigste klus, want pompoenen zijn taaie sjaken! Hak met een flink mes de pompoen in vieren, haal de vieze draderige (ja, klinkt smakelijk hè) binnenkant eruit en snijdt daarna het vruchtvlees los van de schil en in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
Doe een flinke klont boter in je soeppan en wacht to de grote bellen zijn verdwenen. Voeg de ui en knoflook toe en laat ze 3 minuten op een zacht vuurtje glazig worden. Doe er daarna de pompoenblokjes, zout, peper en 1 theelepel gemalen koriander bij. Roer dit geheel een minuut of 4 goed om.
Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat het geheel een kwartier tot 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot het helemaal glad is. Scheutje kookroom erbij en… lepelen maar.
Je voelt je meteen beter toch?
Got you knives? Your spoons and ladles? Wearing a pretty apron? Yes? Then cook!
You start by cleaning the pumpkin. Admittedly, this is the toughest part. Gosh, these pumpkins are tough Berts aren’t they? Use a huge knife to cute it in fours, then remove the gross insides and cut the nice orange flesh of the pumpkin into dices of about 2-4 cm. Dice the onion and garlic too.
Put butter into your soup pan and wait until the big bubbles have vanished. Add the onion and garlic and stirfry on a low fire until they’re nice and glazy. Add the pumpkin dices, some pepper, salt and a teaspoon of katumbar to this. Stirfry this all on a medium high fire for about 4 minutes.
Now add the chicken stock and bring the soup to a boil. Keep it simmering on a low fire for 15-20 minutes. Take the soup of the stove and blend the soup smooth in your blender or kitchen aid. Put the pan back on a very low fire, add some cream, one more stir and voilà! You’re comfort soup is done. So put some in a bowl and eat it whilst it fresh and steaming!
You felt better right away, didn’t you?
Hmmm... dat ziet er heerlijk lekker uit! Misschien nog een lekkere chocoladefondu als toetje en je bent weer helemaal fit! :-)
BeantwoordenVerwijderenLiefs Carolien
Nou, het ziet er goed uit.., ik ga je soepje binnenkort eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenEn weet je.., heel veel mensen voelen zich een beetje moe, gewoon de tijd van het jaar, een dipje na kerst of weet ik wat..
Beterschap!
Groetjes, Elizabeth
Hé, terwijl ik dit lees staat m'n pompoensoep op!
BeantwoordenVerwijderenAlleen al van jou recept te lezen geraak ik al helemaal happy
BeantwoordenVerwijderenMerciekes
Xxx
Mjammie dat klinkt goed, het water loopt me al in de mond......beterschap!
BeantwoordenVerwijderenTip: Ik maak ook altijd pompoensoep, maar schil de pompoen nooit! Ik boen hem schoon met een afwasborstel onder de kraan en kook hem gewoon wat langer vervolgens dan gaat alles in de blender en het smaakt prima! Weer een lastig klusje minder.
BeantwoordenVerwijderenow bah, vervelend is dat als je zo snuffelig voelt! En dan is je man ook nog eens vrij en jij niet, wat oneerlijk verdeelt he ;)! Nou ik hoop dat je vandaag nog even doorkomt! Je pompoensoep ziet er in ieder geval lekker uit :)! Haha ik vrees ook dat ik morgen geen louvredeurtjes zal aantreffen evenals een grote keuken, haha die is waarschijnlijk 1 bij twee meter ofzo ;)! Maar ach ja ik dream gewoon even big en dan werk ik het in miniformaat uit ;)! Werkse nog vandaag!
BeantwoordenVerwijderenje hebt helemaal gelijk, pompoensoep is comfortfood......smakelijk..........
BeantwoordenVerwijderenI love pumpkin soup! your recipe is different from mine, so I'll have to try it out! feel better soon!
BeantwoordenVerwijderenJaha, pompoensoep. Ik laat de koriander, wegens intense haat jegens dit kruid, weg en voeg piment en gember toe. Ook heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenYummy, love your little pumpkins too! Have a happy New Year's Eve, from Bacon Time.
BeantwoordenVerwijderenhoi, ik heb je soep net gemaakt en hij is zaaaaliggg! Antoinette
BeantwoordenVerwijderenGevonden :) Deze ga ik zeker een keer maken! Bedankt voor je linkje.
BeantwoordenVerwijderen