My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

We will always have Paris...

... of Londen, of New York of Kopenhagen.

Ik houd van reizen, van lieve kleine steden met mooie grachtjes (zoals Gent of Brugge) waar je (stiekem) heerlijk kunt verdwalen. Met kneuterige winkeltjes en cafés waar iedereen elkaar kent. Waar je nog een echte bak koffie krijgt, met wat lekkers erbij.

Maar ik houd ook van enorme metropolen, zoals Sydney, New York of Rome. Waar je dagen, weken, jaren kunt doorbrengen zonder dat je de stad helemaal kunt doorgronden. De hele dag door een museum kunt dolen en tot midden in de nacht kunt eten en dansen tot je erbij neervalt.En ik houd van schrijven. Schrijven over steden! Dat mag ik nu zelfs af en toe voor mijn werk doen (de Reisgids met mijn artikel over Brussel ligt nu in de winkel, yay!). Maar lang voordat ik daarvan ook maar kon dromen, liep ik rond met een schriftje. Dat noemde ik heel gewichtig 'mijn reisjournal' en als ik in mijn eentje door een stad dwaalde, vond je me vaak ergens op een bankje of in een café. Schrijvend in dat schriftje. Over wat ik zag, wie ik zag, wat ik rook, wat ik hoorde en wat me verbaasde. Vooral dat laatste. Want de wereld verbaast me.

Als ik nu op reis ga, of het nu voor mijn werk is of gewoon voor de lol, neem ik nog steeds een schriftje mee. Geen laptop of i-dinges voor mij. Gewoon, een schriftje, een balpen en een pritstift (om bonnetjes, museumkaartjes en flyers in te plakken). En schrijven maar. Observeren maar. Herinneren maar.


Jullie kennen By Kris wel, toch? De dame die zulke mooie papierwaren verkoopt in haar webshop van Studio Ditte, Ecojot en haar eigen creaties. Supermooi. Neem eens een kijkje! Een tijdje geleden werd ik verliefd op haar travel journals, reislabels en vintage kaarten. Ik kocht wat voor mezelf, maar dat vond ik niet genoeg.

Daarom geef ik wat mooie dingen weg van By Kris! Rustig rustig!! Nu nog niet en ook niet via mijn blog. Maar jullie zijn lieve volgers, houden van mooie papierwaren (net als ik). Dus geef ik jullie een voorsprong. Vanaf morgen is het 3 dagen (ja DRIE dagen) lang feest. En vanaf morgen vertel ik jullie ook hoe jullie de prijzen kunnen winnen.

Nieuwsgierig? En terecht!

Tot morgen...

14 opmerkingen

 1. he wat gezellig allemaal gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat spannend. Laat maar komen!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als ik een schrijf- en opschrijfboekjesfan, leuk! En je weet het wel spannend te maken...ik houd je blog in de gaten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, ben inmiddels ontzettend nieuwsgierig... :D Zo'n reisschriftje (of eigenlijk héél véél reisschriftjes) heb ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I really had to concentrate to read this! I take a travel journal with me when I travel too.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, je bouwt het mooi op! Wordt vervolgd dus. Ben benieuwd.
  truste voor straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh, ik weet het ;)

  Wat gaaf dat jij je reisherinneringen bijhoudt... Ik doe het ook zo ongeveer... alleen dan op losse sd-kaarten die overal en nergens rondzwerven en waarvan niemand de moeite neemt om ze leeg te maken. Vet handig systeem joh, kan het je aanraden ;)

  Als je geen berichtje van me krijgt morgen, overmorgen, daarna: druk, druk, druk, te volle agenda. Dikke shit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jaaa... ben ook fan van de spulletjes van Kris, je maakt het wel spannend :-) Heerlijk he met deze moderne technologie gewoon een mooi schriftje gebruiken om te schrijven, doe ik ook nog steeds.
  Fijne dag & liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik probeer je in de gaten te houden... (op mijn werk) ik ben nieuwsgierig! groetjes Paula ps Ik heb met de kerstswap al van de spullen van Kris mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeg, jij weet het wel spannend te maken :)
  Grijns.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. No English on this post but I think I learned something...."dag" is "day" in English? LOL!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Laat gerust een comment achter.
Lees ook de Privacy Voorwaarden.

Thank you for visiting my blog! Don't be shy and leave a comment.
Read my Privacy Policy.