It's time for cherries, you see them everywhere! You can pick them just hanging from trees here in the neighbourhood! But this year I was too late for some guerilla cherrie picking, so I bought half a kilo ofcherries on the farmers market. And it was a little too much to eat them all.
Making cherrie jam can be quite the task! I mean, getting all those pits! And the hard skin of cherries. For the first problem I bought this great device: a de-pitter. It's so easy: you put the cherrie in, press the tongs, the pit comes out. Repeat until you have enough de-pittedcherries for jam.
En voor het tweede probleem gebruik je gewoon de blender of een staafmixer. Maak dus eerst kersen-puree voordat je jam gaat maken! Geen velletje komt er heel door.
And for the second problem: just use a blenderto purree the cherries. No cherrie skin wil survive!
En dan heb je dus jam, net zo gemakkelijk! Oh en een tip: heb je niet genoeg kersen, doe er dan nog aalbesjes bij (wij noemen dat thuis gewoon rode besjes of zure besjes, maar je snapt wat ik bedoel!): dat is een lekkere frisse combi.
And then there's jam, so easy! And another piece of advice: if you don't have enough charries, add some red currants to the cherries. Nice and fresh.
To quote Julia Child: Bon Appetit!
meen je dat nou echt? een halve kilo teveel voor jou? haha hier werd een paar weken geleden bijna 2-dagelijks een kilo kersen verorberd!
BeantwoordenVerwijderen5 kg krieken zijn in potten geëindigd maar de kersen die zijn allemaal in onze buiken gegaan!
Heerlijk he die kersen. Zo'n tangetje is inderdaad handig. Zeker als je een taart gaat maken waar hele kersen in moeten.
BeantwoordenVerwijderenP.S. Ik dacht dat jij in Londen zat!
Groetjes, Monique
Leuk, ga ik deze week ook eens doen zelf jam maken! Die kersenontpitters herinner ik me nog van vroeger :-)
BeantwoordenVerwijderenEn de site ga ik bookmarken, bedankt voor de tip!! Groetjes Carolien
Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je dit zelf gemaakt heb! Zal vast lekker zijn!! Groetjes, Herma
BeantwoordenVerwijderenOh yum! I've never made cherry jam but what's not to love! Thanks for the tips!
BeantwoordenVerwijderen