My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

Blissful Sunday: a crafty afternoon

Eens in de zoveel tijd moet je eens wat nieuws leren. Gewoon om jezelf uit te dagen en omdat het leuk is. En vaak leer je ook nog leuke mensen kennen. En zo was het vandaag ook. Tijdens de workshop 'Beursjes maken', bij Elle Aime in Rotterdam.

Every once in a while you have to learn something new. Just to challenge yourself and because it's fun. And most of the time, you get to know some lovely new people. And that was the case today when I learned how to make a clasp purse at Elle Aime in Rotterdam.

Clasp clutch

De locatie was erg leuk! Ik ben niet heel erg bekend in Rotterdam, maar vandaag reed ik naar het Oude Noorden. En dat dat een bloeiende buurt is. Vol met leuke designwinkels en met Garage C. In een oud brandweerkazerne verkopen kleine ondernemers lifestyle, DIY, vintage in knusse, maar overzichtelijke shops. De moeite waard om een keer langs te gaan. 

De setting was great. I'm not too familiar around Rotterdam, but I went to the Oude Noorden area which is full of fabulous design shops and creative projects. Like Garage C, where the workshop was held. It;s an old fire station where small creative shop owners rent a small pace to sell their pretty lifestyle, DIY and vintage things. Worth the visit.

 

Onze 'juf' was ook een bekende! Besjes!! Tjsa en als iemand in blogland weet hoe je beursjes moet maken, dan is zij het wel. Je kunt het maar het best van de meester leren. Ik heb trouwens nog véél meer leukste blogsters onmoet (Zwaait!!). Ze zijn overigens héél gewoon gebleven ;-)

Our teacher was a well known blogger too. Besjes. She really knows how to make claspy bags. They're beautiful! You better learn from the master, right? And I met some more blogster who's blog I've been reading for a while (Waves!!). And they don't suffer from theyr stardom, I swear ;-)


Ik moet zeggen: het viel me alles mee. Ik had namelijk vreselijk angst voor het frame van zo'n beursje. Hoe moest dat er dan op en zou alles dan niet scheef trekken en hoe moet je dan met zo'n patroon aan de gang? Dat werd dus allemaal keurig uitgelegd. En het begin met de naaimachine ging ook erg snel. De laatste loodjes, het frame op het tasje naaien, is het lastigst. Maar het is gelukt, ik heb niet eens gehuild ;-)

I have to say: it was not as difficult as I hought it would be. I really had 'fear of the clasp', they sure look scary don't they. But all in all it wasn't too difficult. The pattern pieces and sewing them was quite easy. hand stitching on the frame on the bag was the most time consuming, but doable for sure. I made it and didn't even cry! ;-)

Beursjes

En aan het einde van de rit moet je natuurlijk wel even elkaars schitterende werk bewonderen. Mogen jullie raden welke van mij is.

And when everyone is finished, of course you have to oooh and aaah, about each others work. Now you guys guess which one is mine.

24 opmerkingen

 1. wauw, wat een mooie resultaten! Zo'n workshop zou ik ook volledig zien zitten, was het maar niet zo ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi!!! en een beetje jaloers, er liggen hier nog veel frames en dan durf ik er niet aan beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke mooi geworden. Ik denk de blauw, roze bloemetjes op de grijze achtergrond. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij het eerste rondje dacht ik al meteen: die met typmachine zal vast van Esther zijn... Ik hoopte op een bevestiging, maar daar moeten we dus op wachten :p
  Ze zijn allemaal leuk, iedereen heeft goed haar best gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat zijn ze gaaf geworden! Ik denk dat die met het rijtje poppetjes van jou is ... Ben benieuwd!

  Groetjes San!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die zijn echt geweldig!!
  Maar... hoe moet ik dat nou raden? Ze zijn allemaal zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige beursjes! Allemaal schattig, die met die indianenkindjes vooraan is denk ik van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die zien er allemaal zo leuk uit. Ik zou het ook niet weten. Misschien de zwarte met de vogel, of die met de rood, groen, blauwe bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. the one with blue and pink flowers on the left?
  xxx Alessandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie beursjes! En wat een geweldige stofjes. Wat zal dat lastig zijn geweest om een stofje te kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke blogpost! Dankjewel dat je er was en ik ben blij dat je het net zo gezellig vond als ik. De beursjes zijn allemaal zo leuk geworden!! Natuurlijk weet ik al welke van jou was, ik zal het niet verklappen. ;) En best knap; niet huilen! Haha, het was nog best een gepriegel!

  Hopelijk tot een volgende keer!

  Liefs,

  Lisa van Elle Aime

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw! Ze zien er allemaal geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk joh en had jij niet iets met uilen of was dat iemand anders... ik zou dus zeggen die met dat uiltje. Anyway... maakt niet uit, ze zijn allemaal leuk en leuk om te leren. Je hebt maar een leuk leven. ha fijne avond. lieve groet Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Cute! The grey with branches and blue and pink flowers? Or the one with chubby flowers between the blue and orange one?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wow dat ziet er leuk uit :)! Ik dacht gelijk dat de grijze met blauwe en roze bloemen van jou was, haha maar geen idee of ik het goed heb ;)! Ze zien er allemaal vreselijk leuk uit :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha! Wat leuk dat je er was en je beursje is prachtig geworden!!
  Ik ga Ook niet verklappen welke het is , maar een van de mooiste!
  X
  Else

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Welke van jou? Onmogelijk te zien. Ze zijn allemaal super! Ik heb tegenwoordig frames zonder gaatjes... die hoef je sowieso niet vast te naaien! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik weet het zeker, het beursje met de typemachine is van jou. Dat kan toch niet anders met jouw beroep?!
  Leuk om ze zo bij elkaar te zien en vast heel gezellig om zo een zondagmiddag door te brengen. Ik ben de gelukkige eigenaar van een echte Besjes Beurs...vind het zo mooi dat 'ie op een mooi plekje in de woonkamer staat, zonde om te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wоndеrful bеat ! Ι wіѕh
  tо аpprentiсе whіle уоu amend youг sіte,
  hoω сould i subscгіbе foг a blog wеb
  sitе? The account helped mе a аcceptablе
  ԁeal. I haԁ bеen tiny bіt aсquainted of thіs уour broaԁcaѕt
  offereԁ bгight clear соnсеpt

  Hеre іs my ωebрage ... bbw

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Laat gerust een comment achter.
Lees ook de Privacy Voorwaarden.

Thank you for visiting my blog! Don't be shy and leave a comment.
Read my Privacy Policy.