My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

Blissful Sunday: marble cake recipe

Gisterenavond stond ik de hele avond in de kou én in het donker te bibberen op het Domplein in Utrecht. Ik deed namelijk mee aan WNF Earth Hour. Een uurtje het licht uit en even stilstaan bij de hoeveelheid energie die we eigenlijk met z'n allen verbruiken. Bovendien had ik heel hard gewerkt aan de partnerwebsite van mijn werkgever en WNF.


Yesterday evening I spent in the dark and cold, at Dom Square in my home town Utrecht. I was a participant for WWF Earth Hour. We turned down all lights for an hour, to really think about how much energy we spill/use every day. Also, the last few weeks I have worked very hard on the partner website of my employer and WWF.

En daarom had ik vandaag erg de behoefte aan thuis lekker knus op de bank zitten. Een beetje haken en de Ronde van Vlaanderen kijken op televisie (ben gek op wielrennen!).

And that's why I didn't feel like getting off the couch today. Just doing some crochet and watch the Tour of Flanders on tv, I love prof cycling!


En ik bakte! Dat was weer een hele tijd geleden. Ik maakte marmer cake, dus vanille- en chocoladecake door elkaar heen. Superlekker en helemaal niet moeilijk. Ik schreef even het recept op, dus eh... gewoon maken zou ik zeggen!

And I baked! That was a while ago. I made a marble cake, that's vanilla and chocolate cake all mixed together. It's really yummy and easy to make. I wrote down the recipe, so just scroll down for the recipe in English and start right away!


Recept marmer cake
Wat heb je nodig?
225 gram zelfrijzend bakmeel
225 gram boter op kamertemperatuur
225 gram suiker
4 eieren
Snufje zout
Cacao
Zakje vanille suiker (30 gram)

Maak de marmercake!
(Wel even je schortje voordoen natuurlijk!)
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de boter in stukjes en doe deze in een kom. Voeg hier de vanillesuiker, de suiker en het zout aan toe. Mix dit met de mixer totdat je een glad mengsel hebt. Voeg nu één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige compleet is opgenomen.

Als alle eieren zijn toegevoegd, doe je het meel bij het mengsel. Meng het meel er voorzichtig met een spatel of lepel doorheen. Vet een cakevorm in en doe hier ongeveer 2/3 van het beslag in. Meng nu de cacao door het overig beslag totdat helemaal is opgenomen.

Spatel het cacao-beslag op het vanille-beslag in de vorm. Pak een vorm en mengde bovenste laag een beetje door de onderste (gewoon een paar keer draaien met de vork is genoeg).

De cake moet een uur in de oven en dan is hij klaar. Lekker!!

Marble cake recipe
What do you need?
225 grams of self raising all purpose flower
225 grams of butter at room temperature
225 grams of sugar

4 eggs
Pinch of salt
Cocoa
30 grams of vanilla sugar


Now let's get started!
(Now, first put on a pretty apron!)
Preheat the oven at 160C degrees. Cut the butter into small pieces and put it in a mixing bowl. Add the vanilla sugar, salt and all the sugar. Mix this all untill it's smooth. Then add the eggs one by one. Don't add the next egg untill the previous egg is completely mixed into the batter.

After you've added all the eggs start adding the flower and gently mix it through with a spoon. Grease a cake tin and put in about 2/3 of the cake batter. Mix the cocoa through the batter that is left in the bowl. Put the cocoa batter on top of the vanilla batter. Now take a spoon and 'swirl' through the mixture a few times. This will mix the cocoa and vanilla.

Put in the oven for about one hour and you're done. Woohoo! It's yummy, trust me.

16 opmerkingen

  1. Mmmmm jou cake ziet er heerlijk uit! Ik heb net ook een cake gebakken ... Voor mijn collega's ... Het was mijn beurt zeiden ze ;-)
    Fijne zondagavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. The cake looks delicious - thanks for sharing your recipe. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, marmercake! En de foto's zijn ook enorm fijn, mooi haakwerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat deed ik ook gisterennamiddag!! Beetje haken terwijl op televisie de Ronde te bekijken was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Very nice and beautiful looking cake
    It looks moist - just as it should

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heb je weer een mooi haakwerkje bij de hand genomen! Ik ben nog steeds in twijfel wat ik zal gaan maken. Werkt niet echt, om daar maar over te blijven twijfelen, maar ach...

    De cake ziet er heerlijk uit. Ik ga 'm voorlopig nog even niet bakken. Een beetje te veel calorieën ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker een dagje bijkomen. Heerlijk toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat goed dat je meedeed aan Earth Hour! Nou, dan heb je wel zo'n lekker chilldagje verdiend met heerlijke cake. Enne... vind je wielrennen echt ontspanennd? Ach, ieder z'n ding :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je haakwerk ziet er -zoals altijd- weer schitterend uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gorgeous looking cake! I'm pinning it to try sometime!


    Thanks for linking to a Round Tuit!
    Hope you have a fabulous week!
    Jill @ Creating my way to Success
    http://www.jembellish.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bakken en haken! Een topcombinatie wat mij betreft! Cake ziet er erg lekker uit en je haakwerk is super! Je pakje gaat morgen op de post :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Yum. sounds like you have been a busy woman. :D Thanks for sharing on this week's BeColorful.
    Happy Easter
    pam

    BeantwoordenVerwijderen
  13. This looks so good! We hope you'll be back to our "Strut Your Stuff Saturday". We loved having you! -The Sisters

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Good for you standing up for WWF and out in the cold no less! You deserved a nice cozy day at home and that marble cake looks delicious!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Laat gerust een comment achter.
Lees ook de Privacy Voorwaarden.

Thank you for visiting my blog! Don't be shy and leave a comment.
Read my Privacy Policy.