When you're baking for Easter, you often think about baking something sweet. I absolutely love that: sugar loafs, raisin bread, muffins, cakes, scones and jam. You can wake me up for them. But now my love, he likes hearty stuff much much better. That's why I made focaccia this afternoon.
Het bakken van brood, of wat broodachtigs, vind ik altijd nogal eng. Dat komt denk ik vooral door gist, omdat dat een levend ding is en nogal wispelturig. Maar voor dit recept durfde ik het aan, keek eens voorzichtig van een afstandje of de gist braaf zijn werk bleef doen en kon uiteindelijk met een hele brede grijns deze focaccia uit de oven halen. Achteraf denk ik: nou fluitje van een cent. Dus ik ga dit zeker vaker maken! Dit zeer eenvoudige focaccia recept vond ik hier. Bon appetit!
Baking bread, or anything bread related, scares me a little I have to say. I think it's because of the yeast, 'cause yeast is a living thing and it can make or break the entire recipe. But for this recipe I just took my chance, watched the yeast do its thing and was able to open the oven with a very big grin. Looking back I would say it was easy peasy. I'll be making this again for sure. I found this very easy focaccia recipe here. Bon appetit!
Lekker! Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenmmmm dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmmm ziet er lekker uit! En ik zit hier op de bank met het nieuwe magazine, wat is het gaaf geworden! Complimenten!!!
BeantwoordenVerwijderenyummy!!!!
BeantwoordenVerwijderenI love focaccia!!!!
xxxxxx Ale
buona pasqua!
It looks so delicious!
BeantwoordenVerwijderenLluisa x
http://spinningyarn74.blogspot.com.es/
Klinkt goed, en ziet er lekker uit. Dat ga ik ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderengroeten Cream@
Alles wat je bakt(e) ziet er heerlijk uit op de foto's! Maar ik ben voornamelijk bij je leden aangesloten omdat ik ook (net als jij las ik al) een garen verslaving heb en altijd iets 'moet' maken! Ik ga je volgen en hoop dat je het ook leuk vindt om een kijkje te nemen op mijn blog! Ik heb pas voor het eerst (echt belachelijk dat ik er zo lang mee heb gewacht terwijl ik ze zo leuk vind)Granny Squares gehaakt! Veel succes en groetjes :)
BeantwoordenVerwijderenNiets is lekkerder dan zelfgebakken brood!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Myriam
Ziet er heel erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenThat sounds so good.........Thank you for sharing with the Clever Chicks Blog Hop this week; I hope you’ll join us again!
BeantwoordenVerwijderenCheers,
Kathy Shea Mormino
The Chicken Chick
http://www.The-Chicken-Chick.com
I haven't made bread for years but if it really is easy???? you never know. :D Thanks for linking up.
BeantwoordenVerwijderenp
Looks delicious! And someone has talented as you are with the sewing and crocheting does not need to be afraid of yeast, at least not the kind found in bread! One fail proof trick for baking bread, which I do with my challah, is to start the yeast with some warm water and something sweet (sugar, date syrup etc.) in a separate bowl, and once you see it bubbling, add it to the rest of the batter. Once in a blue moon the yeast does not activate, and this way you'll never have that problem.
BeantwoordenVerwijderenThis looks delicious!! Just pinned. Thank you so much for sharing at A Bouquet of Talent this week. Happy Friday! :)
BeantwoordenVerwijderenhugs
Kathy