My Shop

My Shop
My Shop

Sewing Patterns

Sewing Patterns
Sewing Patterns

Crochet Patterns

Crochet Patterns
Crochet Patterns

The best treat: roasted tomatoes

Op koude winterdagen kook ik niets liever dan soep. Dit weekend kookte ik dit geweldige recept uit Allerhande: geroosterde tomatensoep. Dat was zo lekker dat ik wel wist wat ik met de overige tomaten zou doen: roosteren! Echt een traktatie.

On cold winter days there's hardly anything I'd rather cook than soup. This weekend I stumbled onto this really great recipe: roasted tomato soup. It was so delicious that it wasn't hard to figure out what to do with the rest of the tomatoes: roast 'em. Such a treat.

roasted tomatoes

Voor dit recept hoef je bijna niets in huis te hebben en hoef je ook nog eens bijna niets te kunnen, maar het resultaat is superlekker (alsof je er, zeg maar, heel veel moeite voor gedaan hebt). Lijkt mij een goeie dus.

Hoe het werkt?
Verwarm je oven voor op 200C. Neem 5-6 middelgrote tomaten en drie handjes cherry tomaatjes (ik haalde tomaatjes met allemaal verschillende kleurtjes bij de boer, zo vrolijk!), was ze en snijd ze door midden.  Doe alle tomaatjes in een kom en roer er één eetlepel olijfolie doorheen. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg de tomaten hierop. Sprenkel er flink zout en peper overheen en laat ongeveer een halfuur in het midden van de oven staan. Vanuit de oven schep je ze in een kom en sprenkel je er nog wat kruiden overheen.

Superzoet, superlekker: proberen!

To make this recipe you won't need a well stocked fridge and you don't need any impressive cooking skills either. Yet, the result will be stunning (like you really made a huge efford). Sounds like my type of cooking!

How does it work?
Preheat your oven at 200C. Take 5-6 average sized tomatoes and three hands of cherry tomatoes (I picked up red, orange and yellow cherry tomatoes at the local farmer, so fun looking!), wash 'em and slice 'em in half. Put them all in a bowl and stir 1 table spoon of olive oil through those tomatoes. Now, cover a baking tin with baking paper and put the tomatoes on there. Sprinkle the tomatoes with seasalt and black pepper and put them in the middle of the oven for about 30 minutes. After you take them out, put them in a bowl and top with some fresh or dried herbs.

Super sweet and super yum: you better try it!

9 opmerkingen

  1. Mmm! Ik at dit weekend tomatensoep in een restaurant, daarin zaten zongedroogde tomaten. Vond ik ook zeer smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ga ik zeker proberen!! Ziet er heerlijk uit, dank je wel!!! ☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. favoriete manier hier om van tomaten een heerlijke basis saus of soep te maken. Knoflook mee roosteren vind ik ook altijd erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. awel ja ! ik herinner me dat ik vroeger ook wel eens iets maakte dat er op lijkt : een tomaat uithollen, het vulsel mengen met kruiden, zout en eventueel wat look, er terug inkieperen en heel effe in de microgolf . Hele lekker is dat !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, ja heerlijk! Ook super leuk: een takje kleine tomaatjes per persoon roosteren in een ovenschaal - aan de tak laten dus. En dan zo serveren :)

    En de soep? Wat moet daar nog mee? Of staat het in de allerhande van nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yum! Dat ziet er heerlijk uit!! Ga ik snel maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Da's een super idee voor deze avond bij de gyros en rijst... timing :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Laat gerust een comment achter.
Lees ook de Privacy Voorwaarden.

Thank you for visiting my blog! Don't be shy and leave a comment.
Read my Privacy Policy.