Whenever a beauty like this emerges from my oven and I am patting myself on the back, feeling all smug, I sometimes think: forget sewing and crochet! Just become a food blogger. Then I would be able to do what I love best: eat. 'Cause seriously, I could eat all day, everyday. I am protoype of 'The Gastronomer'. I mean, we picked our apartment because of the kitchen! So cooking all day, taking pics of my dishes and then eating them. Now, that sounds like heaven to me. Of course I would never have a bantling, my pics would always look awesome and would be repinned at least 500 times after they'd get published.
Aan die droom kleven helaas wat haken en ogen. In de eerste plaats: mijn man. (Gewoon naar een ander wijzen, gewoon doen!). Mijn man is een schat, een absolute lieverd. Die snapt precies dat ik gevoederd moet blijven, wil ik de glimlach op mijn gezicht houden. Het is meer dan eens voor gekomen dat ik op hem mopperde en dat hij zei: 'Ben je echt boos, of heb je gewoon honger?' (Tjsa, en meestal is het dus dat laatste). Maar hij moet niet doen alsof ik de enige vreetzak in ons gezin ben! Want mijn creaties zijn nog niet uit de pan of oven gekomen en hij staat er al met een bord naast, klaar om te verorberen! Dat er dan geen foto's meer gemaakt kunnen worden. Dat vindt zo'n man natuurlijk maar bijzaak. Gelukkig kan hij zelf behoorlijk goed koken, want anders...
But there are some problems about making that dream come through. First of all: my husband. (Yes, I am all about blaming someone else first!). Now really, my husband is as sweet as they come. He really understands that I need to be and stay fed to keep a smile on my face. More than once, when I was being a bit grumpy with him he would ask: 'Are you really upset with me, or are you just hungry?' And of course, the latter would be true most of the time. But, let's not pretend that I am the only gourmand in our household! 'Cause whenever I take something from the oven or a pan, there's my husband. All ready to dig in. The fact that that leaves no room for me to take pics of the food, well why should he care about that? It's a good thing that man can cook, or else...
Ten tweede: ik heb geen collega's. Toen ik nog kantoorslaaf was, nam ik mijn baksels en kooksels met regelmaat mee naar het werk. Door mijn collega's te voeren, verwierf ik een bepaalde status, konden ze niet over me roddelen (want volle mond) en zorgde ik ervoor dat mijn heupmaat enigszins beperkt bleef. Maar nu ik voor mezelf werk, ben ik dan wel veel flexibeler en kan ik de keuken induiken wanneer het mij uitkomt. Alles zelf opeten wat ik klaarmaak, is echter Ă©cht geen optie. Daar valt niet tegenop te zwemmen en fietsen!
Secondly: I don't have any colleagues. When I was an office slave, I would take the things I baked and cooked to work. By feeding my colleagues I ensured they wouldn't gossip about me ( 'cause their mouths would be full), I would get a certain name in the office ĂĄnd my hips stayed the same size. But now that I have my own business it's different. Okay, I am much more flexible and I can cook and bake whenever I want to, but there's no way I would be able to eat all I would cook! No swimming or cycling could rein the growth of my hips!
En dan is er nog het punt van fotografie. Food bloggers maken zĂșlke mooie foto's. Niet alleen van het eindproduct, maar ook van het hele kookproces. Die foto's schreeuwen altijd: dit kun jij ook, zelfs met twee linkerhanden en Ă©Ă©n oog, je kunt het! Ik was al blij met bovenstaande foto, na de tweede rijs. Ook al kan ik best goed fotograferen, ik ga nooit het geduld opbrengen om elk stapje van mijn chaotisch gekook en gezwoeg helemaal gestileerd vast te leggen.
And then there's photography. Now, I am not a bad photographer. But have you seen the gorgious pictures food bloggers take from their work? It's amazing. Not only do they know how to take perfect pics of the end result, but also about all the steps in between. They always seem to say: even if you have two left hands and one eye, you can do this. Me, on the other hand, I was happy with the picture above after the bread was risen for the second time. I guess I will never have the patience to record all of my drudging in the kitchen.
Dus ga ik maar weer gewoon doen, wat ik het liefste doe: eten! Dit citroen breekbrood (een Pull Apart Lemon Bread, jaja) is echt een topper. Je trekt er gewoon lukraak stukken vanaf en dat eet je dan op met slechts een likje boter. Meer heeft het niet nodig. Je kunt het bijvoorbeeld eten als koffiekoek. Er moest eigenlijk ook nog een glazuur overheen, maar over het algemeen houd ik niet van plakkerig eten.
Drie keer raden hoe snel dit op was! Kon ik daarna gewoon weer verder met haken...
So I guess I'll just continue doing what I love best: eating! This Pull Apart Lemon Bread is just the best! You just randomly pull pieces from the loaf and have those with a little butter. That's literally all it needs. You can eat this as a coffee cake to I reckon. The recipe said it needed an icing, but to be honest I am not all that crazy about sticky glazings.
Three guesses on how fast this bread was completely gone? Ah well, more time to crochet after that...
mmm ziet er heerlijk uit!!!
BeantwoordenVerwijderenen blog maar gewoon over alles hoor!!! dat doe ik ook.. soms mijn tuin.. soms over geluk.. soms over tegenslag.. en soms over haken en koken !
instant geluksgevoel!!
BeantwoordenVerwijderenHa ha! Wat een heerlijk verhaal!
BeantwoordenVerwijderenEnne, het maakt mij niet uit wat je doet, als je maar zo heerlijk gevat blijft schrijven!
ha hoe herkenbaar!
BeantwoordenVerwijderenDe sterren van de hemel koken maar tussendoor ook nog fotograferen??? Over het algemeen vind ik trouwens foto's van iets eetbaars niet snel heel fraai zeg maar...
Toch wilde ik mijn recepten zonder pakjes en zakjes ook delen. Dus deed ik dat zo>
http://ikookgewoon.blogspot.nl/
lekker voor de lol :-)
Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb met veel plezier je verhaal gelezen en zit hier met een brede glimlach ! Dat breekbrood - had er nog nooit van gehoord - ziet er super lekker uit ! Hier zou het ook wel in een mum van tijd op zijn !
BeantwoordenVerwijderenDeze foto's zijn iig prima gelukt als beeldverhaal. Het geschreven verhaal is ook de moeite waard trouwens. Alleen beetje jammer dat ik nu vreselijk trek heb gekregen ;-).
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat het voor mijn heupen ook beter is om over haaksels te lezen.
Jeetje, lijkt me enorm interessant iets, dit! Leuk gevonden en het ziet er ge-wel-dig uit ;)
BeantwoordenVerwijderenGoed te horen dat ik niet de enige ben die altijd trek heeft. Ik vind bakken heel leuk maar inderdaad het nadeel is dat we maar met z'n tweetjes zijn. Of zeg maar alleen want ik moet mijn baksels altijd zelf opeten. Mijn man geeft daar niet zo om. Ik als lekkerbek en zoetekauw wel. Vandaag heb ik al voor de vierde dag op rij een stuk appeltaart naar binnen gewerkt. De rest heb ik maar ingevroren want ik voel dat mijn broek begint te spannen.
BeantwoordenVerwijderenIn ieder geval ziet jouw citroen brood er zeer smakelijk uit en je hebt het mooi vastgelegd op foto.
Groetjes, Monique
Your pull apart bread looks divine. I am exactly like you and your first paragraph says exactly what I think most of the time when I bake something.
BeantwoordenVerwijderenIt looks lovely :)
BeantwoordenVerwijderenyou can do both!!!!
BeantwoordenVerwijderenYou can blog about food and about your crafts, whenever you like!!!
xxxxx Ale
Het water loopt me al in de mond.........
BeantwoordenVerwijderenWat is het toch heerlijk om je dagen te vullen met hoppen van je ene naar je andere hobby!
Groetjes 10eke
10ekequilt.blogspot.nl
Ohhhh wat ziet dat er heerlijk uit!!!!
BeantwoordenVerwijderenHet water staat me in de mond.... Hoever woon jij eigenlijk van Friesland, ik wil wel opeten hoor :-D
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel goed uit! Moet ik zeker eens proberen. :-)
BeantwoordenVerwijderenMiep
Mijn hemel, dat ziet er lekker uit! Dat moet ik echt proberen! Ik ben dol op koken en bakken, maar ik ben gezegend met een man en twee kinderen die nauwelijks iets lusten. En om nou hele taarten en zo in mijn eentje te verorberen... Dus bak ik niks en kwijl ik bij blogs van anderen. Dus laat maar komen, die food-foto's!
BeantwoordenVerwijderengoed verhaal, prachtige foto's, maar waar vind ik het recept?
BeantwoordenVerwijderen