Of course I kinda knew that veggies could grow so hard they would grow wrong. But I thought that veggies like endive or lettuce would do that. Not spinach. So when I saw some teeny tiny bulbs in my spinach yesterday, I was surprised! I guess, thinking all logically and such and such, of course spinach can come into bloom. I just didn't think it would happen so soon. Luckily, my friend Google helped me and the message was clear: harvest, NOW! 'Cause if the bulbs get bigger and start blooming you can just throw the spinach out. And that would be a waste of all my troubles, right!
Al met al plukte ik een vergiet vol met spinazie, daar was ik toch wel even verguld mee. Vorig jaar heb ik tevergeefs geprobeerd om courgettes en tomaten aan de praat te krijgen. Maar dit jaar is alle moeite toch niet helemaal voor niets geweest. Deze spinazieblaadjes zien er schitterend uit.
All in all, I ended up with a strainer filled with spinach and I have to say: I was utterly chuffed. Last year I tried to hard, without any success, to grow zucchinis and tomatos. So I am happy this year, all my troubles paid off. 'Cause those leaves look good.
Kijk, dat was al flink gegroeid! Maar als je goed kijkt zie je dus ook die héle kleine knopjes. Ik heb nergens op internet kunnen vinden wat ik daar nou precies mee moest. Ik had ze natuurlijk kunnen laten uitkomen, had ik meteen zaaigoed voor volgend jaar gehad. Maar omdat ze zo klein waren, heb ik ze toch maar uit de planten geknipt, zodat de kleinere blaadjes nog even fijn door kunnen groeien. Was dat de goede keuze?
See, how much they grew! But if you look closely, you see the tiny bulbs. Now I couldn't find anywhere on the internet what to do about them. I guess if I wanted to sow spinach again next spring, I should've let them bloom. But since they were so tiny, I decided to cut them out of the plant so hopefully the smaller spinach leaves will still grow a little more. Was that the right decision?
En het leukste volgde natuurlijk vanavond, toen wij onze eerste maaltijd uit eigen tuin aten! Altijd heel schokkend om te zien hoe weinig er van spinazie overblijft als je het gaat wokken (tsja, had ik er maar salade van moeten maken, keuzes keuzes), maar met een uitje, pijnboompitten en rozijnen was het superlekker. We aten het met bulgur pilav en krokante Serranoham. Zo lekker!
And the best part was of course that tonight we ate our first meal from our own veggie patch. It was kinda shocking to see how much spinach shrinks when you put it in the wadjang (oh well, if I didn't want it to shring I should've made a salad with it. Decisions, decisions), but with some stirfried onion, garlic, pinetree nuts and raisins, it was really good. We ate it with bulgur pilav and crispy Serrano ham. Loved it!
Tja, spinazie kan inderdaad ook doorschieten! Wij hebben het ook al eens gehad. Maar lekker dat het is, groente uit eigen tuin! En zoals jij het klaarmaakte vandaag ziet het er zeer smakelijk uit. Wij hadden andijvie uit eigen tuin vanavond. Ook lekker!
BeantwoordenVerwijderenMmmm, ziet er superlekker uit! Hier tot nu toe radijsjes en verse sla uit de tuin, en een paar aardbeien die de slakken nog niet gevonden hebben... :-(
BeantwoordenVerwijderenI didn't know that about spinach! Good thing you knew to harvest it - it looks yummy!
BeantwoordenVerwijderenHoi Esther, hoe gaat het met je?
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te zien dat je gister je zelf gekweekte spinazie hebt gegeten, ziet er goed uit hoor!
Ik heb alleen bloemen op mijn balkon en...een aardbeien plant. Daar zitten toch veel knoppen in niet normaal.
Omdat wij volgende week op vakantie gaan, zal de eerste oogst wel door de buren opgegeten worden die hebben namelijk de "eer" ervoor de zorgen.
Ben benieuwd welke "eigen" groenten er de volgende keer op jullie borden ligt.
Groetjes Roos
Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen