Bij bakken voor Pasen denk je meestal aan zoetigheden. Nu ben ik ontzettend van de zoetigheid: suikerbrood, krentenbollen, muffins, cake, scones met jam. Ik vind het allemaal vreselijk lekker. Maar mijn lief is er absoluut niet van. Die maak je blijer met wat hartigs. Dus maakte ik vanmiddag focaccia.
When you're baking for Easter, you often think about baking something sweet. I absolutely love that: sugar loafs, raisin bread, muffins, cakes, scones and jam. You can wake me up for them. But now my love, he likes hearty stuff much much better. That's why I made focaccia this afternoon.
Het bakken van brood, of wat broodachtigs, vind ik altijd nogal eng. Dat komt denk ik vooral door gist, omdat dat een levend ding is en nogal wispelturig. Maar voor dit recept durfde ik het aan, keek eens voorzichtig van een afstandje of de gist braaf zijn werk bleef doen en kon uiteindelijk met een hele brede grijns deze focaccia uit de oven halen. Achteraf denk ik: nou fluitje van een cent. Dus ik ga dit zeker vaker maken! Dit zeer eenvoudige focaccia recept vond ik hier. Bon appetit!
Baking bread, or anything bread related, scares me a little I have to say. I think it's because of the yeast, 'cause yeast is a living thing and it can make or break the entire recipe. But for this recipe I just took my chance, watched the yeast do its thing and was able to open the oven with a very big grin. Looking back I would say it was easy peasy. I'll be making this again for sure. I found this very easy focaccia recipe here. Bon appetit!
14
When you're baking for Easter, you often think about baking something sweet. I absolutely love that: sugar loafs, raisin bread, muffins, cakes, scones and jam. You can wake me up for them. But now my love, he likes hearty stuff much much better. That's why I made focaccia this afternoon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjssHapyBZgKSPeBldfGevahre1z4xPxMA5ypMBf5uOryVm_277NHAlz3LT0JDXjVfX82jqIHnVtyqiUOs9tIU_X8mXaYkUCyOyniavJg5_uUSEDqyuJdXchDZmzCZbcpIcx6_irtvrzJ4/s1600/Focaccia.jpg)
Het bakken van brood, of wat broodachtigs, vind ik altijd nogal eng. Dat komt denk ik vooral door gist, omdat dat een levend ding is en nogal wispelturig. Maar voor dit recept durfde ik het aan, keek eens voorzichtig van een afstandje of de gist braaf zijn werk bleef doen en kon uiteindelijk met een hele brede grijns deze focaccia uit de oven halen. Achteraf denk ik: nou fluitje van een cent. Dus ik ga dit zeker vaker maken! Dit zeer eenvoudige focaccia recept vond ik hier. Bon appetit!
Baking bread, or anything bread related, scares me a little I have to say. I think it's because of the yeast, 'cause yeast is a living thing and it can make or break the entire recipe. But for this recipe I just took my chance, watched the yeast do its thing and was able to open the oven with a very big grin. Looking back I would say it was easy peasy. I'll be making this again for sure. I found this very easy focaccia recipe here. Bon appetit!